Peníscola ofereix una àmplia varietat gastronòmica amb productes frescos i autòctons. La pesca ha contribuït al llarg dels segles que la ciutat desenvolupe una infinitat de sabors i arrossos lligats a la cuina marinera.

L’all i pebre de rap, el suquet de peix, els mariscos, els caragols punxents, amb DO Peníscola, els escamarlans, els llangostins o les galeres són només alguns exemples de la riquesa de la nostra cuina.

Peníscola alberga múltiples establiments per assaborir la seua gastronomia. No hi ha res millor que degustar els seus plats, fets amb cura, asseguts en el nucli antic o al llarg dels seus cinc quilòmetres de platja.


 

 

Una recepta que us pot interessar...

 

ARRÒS A BANDA*
L’autèntica recepta dels pescadors

Ingredients:

Peix de roca

Caragol punxent

1 ceba menuda

Polp

2 patates

Pimentó dolç

Safrà

Arròs bomba d’autor

Oli d’oliva verge

Sal

També s’hi pot afegir calamar, fetge de rap i espardenyes, per a l’arròs


Elaboració:

En primer lloc, s’elabora un potent caldo de peix amb aigua i els peixos nets, amb les espines, el polp i els caragols. Prèviament s’afegeix l’oli, la ceba i la patata trossejada irregularment. També el pimentó i el safrà.

 Es cuina el caldo durant 20 minuts, es cola i es reserva.

Es posen el peix de roca, el polp i els caragols punxents en una font.

En una paellera, s’elabora l’arròs.

S’afegeix oli d’oliva verge, es sofregeix l’arròs fins que rossege. S’hi pot afegir algun ingredient més (fetge de rap, espardenyes).

S’hi afegeix el fumet de peix.

Es deixa coure l’arròs a foc lent durant 15 minuts. I llest per servir.

S’hi acompanya amb un allioli.


*Recepta proporcionada per Restaurant Casa Jaime